Parlamentul: noțiunile „mama” și „tata” excluse, iar partidele care nu sunt de acord cu ideologia gender nu vor putea participa în alegeri

19:47, 14 aprilie 2016 | Social | 1037 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Parlamentul a exclus termenii de “mamă” și “tată” din legea ocrotirii sănătății, substituindu-l cu formula de “unul din părinți”. Modificarea este prevăzută de proiectul de lege nr. 180, care își propune să asigure, potrivit autorilor, “egalitatea de șanse între bărbați și femei”. Noul proiect a fost votat în prima lectură astăzi de 86 de deputați.

În același timp, noile modificări vor sancționa instituțiile media care vor promova “stereotipuri sexiste, cu menținerea rolurilor tradiționale de percepere a femeii ca o ființă slabă, vulnerabilă și dependentă, în poziție social inferioară, dedicată doar rolului de mama, soție, obiect sexual”.

Potrivit legii, toate instituțiile de stat, inclusiv guvernul, vor fi obligate să respecte cota minimă de 40 la sută pentru unul din sexe.

În același timp, partidele vor fi obligate să respecte principiul egalității de gen la întocmirea listelor candidaților la alegeri locale . În caz contrar, CEC va avea dreptul să refuze înregistrarea concurentului.