Parada gay în Ucraina: naționaliștii promit băi de sânge, polițiștii refuză să apere homosexualii

19:21, 7 iunie 2016 | Social | 1981 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Colaboratorii poliției ucrainenii par a fi revoltați de perspectiva confruntării cu oponenții paradei gay care urmează să aibă loc la Kiev la 12 iunie. Cel puțin, așa rezultă din declarația Uniunii Veteranilor Operațiunii  Antiteroriste din Estul Ucrainei care în prezent sunt încadrați în structurile Ministerului de Interne.

“Noi, colaboratorii Poliției Naționale, refuzăm să executăm ordinile criminale ale conducerii – să batem patrioții care se opun paradei gay. Îndemnăm toți colaboratorii organelor de forță să respecte morala și valorile creștine, să apere ordinea publică și să nu acționeze împotriva patrioților”, se spune în adresare organizației combatanților.

Drept răspuns, Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat că refuzul unor polițiști de a proteja parada gay reprezintă niște cazuri izolate și nu reprezintă poziția oficială a structurilor de forță.

“Poliția își va îndeplini obligația de a asigura ordinea publică. Toate declarațiile nu reprezintă decât opinia unor cetățeni aparte, doar a câtorva polițiști. Suntem interesați în prevenirea provocărilor, inclusiv a provocărilor de felul acesta. Trei polițiști nu reprezintă întreaga poliție”, a declarat Ivan Varcenco consilierul ministrului de interne.

Artiom Skoropadski, șeful serviciului de presă al Sectorului de Dreapta a declarat că militanții OUN (Organizația Naționaliștilor Ucraineni) nu vor permite organizarea unei parade gay.

“Dacă e să vorbim pe scurt, va fi vorba de un adevărat măcel. Organizatorii mai au timp să se răzgândească”, a declarat Skoropadski.

Acesta citează declarația OUN, în care se spune că “militanții nu vor permite infecției sodomite să se răspândească pe străzile Kievului și toată Ucraina. Nu vom privi nepăsători cum țara pentru care vărsăm sângele pe front este distrusă prin metode perverse ale unui război hibdrid într-o capitală pașnică”, se spune în text.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,