Orheiul – iluminat în întregime, în prag de Hramul urbei

12:54, 6 noiembrie 2015 | Social | 2403 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Așa cum a și promis edilul orașului Orhei, Ilan Șor lucrările de reabilitare a sistemului de iluminare stradală au fost încheiate în ajunul Hramului orașului.

Din luna august, când a fost dat startul proiectului de reabilitare, au fost schimbate toate cablurile vechi din oraș cu o lungime totală de 65 kilometri, acestea fiind înlocuite cu conductor izolat torsadat, anunță Primăria de la Orhei.

Rețeaua electrică a fost extinsă, fiind tras cablu suplimentar cu o lungime de 11 km și instalați peste 200 de piloni noi pe străzile unde nu exista iluminare: Brazilor, Codreanca, Meșteșugarilor, V.Cupcea, B.Glavan, pe segmente ale străzilor M.Eminescu, C.Stamati, S.Lazo, V.Lupu, dar și în câteva zeci de curți din oraș.

Pe lângă aceasta, au fost reînnoite corpurile de iluminat, fiind instalate peste 1.300 de becuri tip LED, care sunt mult mai econome și rezistente în comparație cu cele de tip vechi.

Până la începutul proiectului, în Orhei ardea lumina doar pe 1.600 de stâlpi. Astăzi numărul acestora a ajuns la 3.000.

În raportul său pentru primele 100 de zile de activitate, Primarul a anunțat că în următorii 2 ani la Orhei va fi realizat și proiectul de iluminare a trotuarelor, lipsa căreia la moment este o problemă nu doar pentru Orhei, ci și pentru toate orașele din țară.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,