O îmbrățișare de animal, dulce ca cea a omului drag

O îmbrățișare de animal, dulce ca cea a omului drag

13:02, 22 februarie 2018 | Social | 1707 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Iată un video plin de cadre înduioșătoare, în care tot felul de vietăți, chiar și porcul, se reped să cuprindă omul cu o afecțiune fraternă.

Privind aceste cadre pline de dulceață sentimentală, mai că îți vine să zici că, uite, toate aceste ființe, patrupede ori bipede, încornorate sau crestate, cu pene sau solzi, sunt mai simpatice decât omul. Și pe drept cuvânt, omul deseori poate fi atât de ticălos și câinos, încât și fiara din pădure, și porcul din ocol poate părea mai blând și mai simpatic.

Și toate ar fi bune, dacă în spatele acestui filmuleț dulceag nu s-ar zări cornițele acelor grupări din umbră, care se tot zvârcolesc să promoveze zisele ”drepturi ale animalelor”. Ați văzut prin Chișinău, prin București sau alte orașe din cele două țări-surori, ambele colonizate civilizațional de ceea ce numit în mod convențional ”Occident”, imense panouri stradale având poze cu cățeluși cu urechile pleoștite și ochii plin de jale? Iar sub poza cu coteiul de pripas stă inscripția care face apel la trecătorul sensibil: ”ADOPTĂ-MĂ!”. Frumos, nu? Și cât se poate de nobil gestul, ar putea crede un cetățean turmentat de un anume tip de propagandă siropoasă. Cum să nu? Frumos. Doar că n-am prea văzut panouri, LED-uri sau video/audio clipuri, care să îndemne oamenii să adopte nu câini vagabonzi, ci copii orfani.

Toate aceste inginerii sociale și-au făcut deja din plin efectul în Occidentul văzut ca model demn de imitat de către societățile noastre împinse spre maimuțăreală. Există o industrie întreagă, care țintește descurajarea nașterii de copii prin încurajarea procurării de căței și mâțe de toate rasele, dimensiunile și culorile, unele mai cu moț decât altele. Și ca să fie bune de ținut în casă, bietele jivine sunt castrate în mod obligatoriu. Ia încercați să-i spuneți unui deținător de potaie ori pisoi (hrăniți cu alimente din magazine speciale, coafați în frizerii specializate, spălați cu șampoane alese și împopoțonați în straie fistichii) ceea ce știa omul de când lumea: câinele are menirea să păzească gospodăria omului, iar mâța – să prindă șoareci. Vai, ce scandal se poate isca pe marginea unei afirmații atât de grosiere și necivilizate! Păi, cu asemenea mojicii și atitudini medievale, cine ne mai primește în Europa, cea pe unde umblă câinii cu colacii în coadă și mâțele cu covrigii înșirați pe gât?

Astfel încât filmulețul plin de farmec sentimental pe mine unul m-a lăsat rece. Adică, porcul trebuie să stea în cocină, curcanul – să scurme  viermi prin ogradă, peștele – să se prăjească în tigaie, iar capra să dea lapte. Așa că – grijă mare! – cine se rupe să se integreze în Europa, trebuie să știe ce îl așteaptă: îmbrățișări fierbinți cu tot felul de dihănii și giugiuleli cu feluriți transsexuali, bisexuali, homo (dar nu sapiens!) și alți fruntași ai vieții publice occidentale.

Hai sictir! Să nu fie una ca asta! Vorba bunicii mele: ducă-se pe pustii! Decât pupături cu viței și purcei, mai bine mai rămânem încă vreo două mii de ani necivilizați. Mulțumim și bogdaproste de  asemenea perspective roze!

 

Iurie Roșca

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,