Numărul cazurilor de viroze a crescut în Chișinău

16:20, 26 februarie 2018 | Social | 967 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cazurile de infecții respiratorii acute atestă o creștere de peste 6% față de săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială a municipiului Chişinău, Irina Banova, în ședința săptămânală de astăzi a serviciilor primăriei, relatează MOLDPRES.

Sursa citată a specificat că în ultima săptămână, în capitală, s-au înregistrat peste 3840 de cazuri noi de viroze, față de aproape 3600 atestate acum două săptămâni.

„Cele mai multe cazuri – 2200 au fost înregistrate la copii cu vârsta de până la 17 ani. Cei mai afectați sunt preşcolarii. Pe parcursul săptămânii trecute 94 de bolnavi au fost internați în spital, dintre care 44 de copii”, a afirmat Banova.

Totodată, aceasta a precizat că în ultima săptămână în Chişinău s-au îmbolnăvit de gripă 87 de persoane, dintre care 74 copii.

Medicii epidemiologi atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Sursa: moldpres.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,