Norvegienii își vor putea „schimba” sexul on-line

11:53, 8 iunie 2016 | Social | 2139 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În Norvegia, persoanele care își vor dori să schimbe se sexul nu vor mai fi obligate să recurgă la intervenții chirurgicale sau transformări fizice, în cazul în care va fi aprobat un nou proiect de lege cu privire la protecția sănătății.

Începând cu anii 70, „schimbarea” de sex implica examene psihiatrice, tratament hormonal și sterilizare ireversibilă.

La propunerea ministrului sănătății a Norvegiei, aceste procedure ar putea fi anulate, permițindu-se „schimbarea de sex” prin completarea și expedierea serviciului fiscal local a unei simple anchete, transmite portalul thelocal.no.

În declarația sa, ministrul norvegian al sănătății Bent Høie se spune că “Norvegia se află în avangardă atunci când este vorba de drepturile LGBT. Dar actualul sistem de schimbare a genului nu este acceptabil și nu a fost modificat de 60 de ani. Această propunere este în concordanță deplină cu drepturile omului”.

Proiectul de lege a fost salutat de activiștii gay ca fiind cel mai liberal din lume.

“Este o procedură similară cu schimbarea numelui până în 2008. Acum o poți face cu un singur clic pe internet, a declarat Ingvild Endestad”, reprezentantul unei asociații LGBT din Norvegia.

Proiectul prevede de asemenea și micșorarea vârstei minime de la 18 la 16 ani pentru cei care doresc să-și schimbe genul.

Copii cu vârsta de la șase ani vor avea și ei dreptul de a-și schimba sexul, cu condiția existenței acceptului din partea ambilor părinți. În cazul în care unul din părinți refuză, autoritățile statului pot lua o decizie “care ar ține cont de interesele superioare a copilului”.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , ,