Nistrul seacă, dar oare ce va fi în caz dacă Ucraina va mai pune un baraj (foto)

17:40, 16 mai 2018 | Social | 2954 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Echipa redacției flux.md l-a împuternicit pe unul dintre corespondenții săi, specializat să investigheze probleme de mediu, să examineze situația râului Nistru, mai exact nivelul apei pe unele porțiuni ce trezesc îngrijorare.

Imaginile pe care le publicăm aici demonstrează că cel mai important râu al Republicii Moldova seacă pe an ce trece, iar dacă planul actualului guvern ucrainean de a ridica încă un baraj hidroelectric pe Nistru va fi realizat, atunci în anumite perioade ale anului apa acestuia ar putea să ajungă să semene cu un lanț de lacuri.

Pozele pe care le publicăm aici sunt făcute în raionul Criuleni, satul Mălăiești, în apropiere de orășelul Vadul lui Vodă. Nu departe se află și bine-cunoscuta insulă de pe Nistru.

Oamenii care locuiesc în apropiere spun că în unele locuri Nistrul deja poate fi traversat în picioare.

Aici mai precizăm că în apropiere de locul în care au fost făcute aceste poze sunt amplasate mai multe vile care costă milioane și care aparțin unor importanți politicieni și demnitari moldoveni. Astfel, cei de care depinde rezultatul negocierilor dintre Republica Moldova și Ucraina privind soarta Nistrului știu bine în ce stare se află acum râul, când barajul dorit de Kiev (și care nici pe departe nu rezolvă problemele energetice ale țării vecine) încă nu există. „Dar ce va fi, oare, domnilor potențați moldoveni, atunci când, Doamne ferește, se va întâmpla ceea ce specialiștii în domeniul mediului califică drept o catastrofă pentru Nistru?”, se întreabă consternat corespondentul nostru.

 

 

 

Vasile Popa

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,