Moldovenii intră zilnic cu zecile de mii în țară pentru a sărbători Paștele la baștină

12:32, 6 aprilie 2018 | Social | 1498 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Odată cu apropierea sărbătorii Paștelui traficul la frontiera Republicii Moldova a devenit foarte intens, cel mai mare număr de persoane fiind înregistrat la intrarea în țară.

Astfel, în ultimele 24 de ore „în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 54 de mii 474 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 31 de mii 601 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova”, informează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Sursa precizează că din totalul de traversări efectuate de persoanele fizice în ultimele 24 de ore, 31 de mii 164 a fost efectuate de cetățeni moldoveni.

Traficul unităților de transport a constituit 13 mii 810 traversări.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 9 mii 761 traversări persoane,
PTF Otaci – 7 mii 038 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 6 mii 655 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5 mii 800 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 4 mii 450 traversări persoane,
PTF Cahul – 3 mii 256 traversări persoane,
PTF Costești – 2 mii 285 traversări persoane,
PTF Criva – 2 mii 070 traversări persoane,
PTF Palanca – 1 983 traversări persoane.

Poliția de Frontieră a anunțat că își propune pe parcursul sărbătorilor de Paști să aplice toate pârghiile reale și funcționale pentru crearea unor condiții confortabile și lejere la trecerea frontierei de stat, asigurând un nivel înalt al deontologiei profesionale și responsabilizând călătorii față de regulile existente la frontieră.

Totodată, Poliția subliniază care vor fi măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier. Acestea sunt:

– suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;

– formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;

– aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;

– redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;

– sincronizarea acțiunilor cu Serviciul Vamal al RM, cât și intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat, inclusiv pachetul de documente necesar pentru mijlocul de transport.

– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.

– consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.

– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,