Mobilizare generală: Tot efectivul de polițiști iese în stradă să patruleze

10:16, 3 aprilie 2021 | Social | 136 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Reprezentații Inspectoratului Național pentru Securitate Publică au precizat pentru Sputnik Moldova că restricțiile de deplasare care au fost anunțate în Chișinău și Bălți vor intra în vigoare din data de 3 aprilie, la ora 23:00.

Oamenii legii anunță că de sâmbătă va fi mobilizat tot efectivul Inspectoratului Național pentru Securitatea Publică.

”Toate restricțiile intră în vigoare de mâine, 3 aprilie, la ora 23:00. Va fi mobilizat tot efectivul inspectoratului” susțin reprezentanții Inspectoratului Național pentru Securitate Publică.

Amintim că în data de 1 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a publicat, după prima ședință de la instituirea stării de urgență în legătură cu răspândirea infecției de coronavirus, DISPOZIȚIA nr. 1, care, printre alte restricții, instituie regim special de circulație a persoanelor.

Se interzice, începând cu data de 3 aprilie 2021, în mun. Chișinău și în mun. Bălți, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 5.00, cu următoarele excepții:

Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.

Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.La verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la subpunctul 4.1.a, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, pe orice suport, ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în formă liberă. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locului activităţii profesionale, durata deplasării, data completării şi semnătura.

Totodată, se interzice și circulația și aflarea persoanelor în spații publice, aflate în intravilanul localităților: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Sursa: https://sputnik.md