Militarii Armatei Naționale au ieșit pe străzi – unde patrulează aceștia

15:26, 5 aprilie 2021 | Social | 159 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Militarii patrulează pe stradă în Chișinău și Bălți, „pe jos”, pentru a  monitoriza respectarea de către cetăţeni a măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19, în special în stațiile de așteptare a transportului public.

 Peste 80 de militari ai Armatei Naţionale din garnizoanele Chişinău şi Bălţi au demarat patrulările pe jos în locurile publice, parcurile şi zonele de agrement, a anunțat Ministerul Apărării luni, 5 aprilie.

Decizia de a-i detașa pe militari pentru patrulări pe stradă a fost luată „în conformitate cu decizia Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică”, a precizat ministerul pe Facebook.

Военные и сотрудники правоохранительных органов патрулируют остановки

Potrivit instituției, „militarii monitorizează respectarea de către cetăţeni a măsurilor impuse de autorităţi în staţiile de transport public din oraşul Chişinău”.

Военные и сотрудники правоохранительных органов патрулируют остановки

„Dragi prieteni, suntem în plină stare de urgenţă în sănătate publică. Situaţia la acest capitol încă este critică. (…) Îndemnul nostru pentru voi este să fiţi vigilenţi şi să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră!”, menționează Ministerul Apărării.

Военные и сотрудники правоохранительных органов патрулируют остановки

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Sursa: https://sputnik.md