Meteorologii au prognozat ploi pentru următoarea săptămână

15:24, 11 mai 2018 | Social | 1030 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru următoarea săptămână, în medie pe ţară temperaturi de până la 25 de grade şi ploi cu descărcări electrice, în special în regiunile de nord şi centru, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sfârşitul săptămânii curente va fi relativ răcoros. Sâmbătă şi duminică, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă maxime termice de 18-20 grade, ziua, şi 6-11 grade Celsius, noaptea.

Conform datelor SHS, de duminică încep ploile, urmând o săptămână ploioasă, dar caldă. Astfel, maximele termice vor indica 23-25 de grade, ziua, şi 9-14 grade Celsius, noaptea.

Totodată, până la data de 14 mai, în zonele de centru şi sud ale ţării se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Salvatorii cer populaţiei să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Sursa: moldpres.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,