Mărţişorul a fost recunoscut de UNESCO drept parte a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității

18:31, 6 decembrie 2017 | Social | 1547 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pe 6 decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a decis înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a dosarului multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie” – dosar comun al Republicii Moldova, României, Bulgariei și Macedonia, informează Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

Dosarul a fost depus de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia.

„Experţii internaţionali ai Comitetului Interguvernamental UNESCO au apreciat valoarea universală de necontestat a „Practicilor culturale asociate zilei de 1 Martie” și a rolului pe care îl au în îmbogățirea diversității culturale și promovarea comunităților locale”, subliniază ministrul moldovean de resort.

Anterior Republica Moldova a reuşit să obţină introducerea a altor 2 elemente în patrimoniul UNESCO. Este vorba despre „Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova“ (2013) și „Tehnicile tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova” (2016).

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,