Lockdown Forever! Nu vă faceți iluzii: Vaccinul nu va însemna sfârșitul distanțării sociale. Avertismentul unui medic

20:40, 3 ianuarie 2021 | Externe, Social | 356 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Adjunctul medicului-șef pe teme medicale al guvernului britanic a avertizat că, și în condițiile vaccinării, măsurile de distanțare socială vor rămâne probabil în vigoare timp de luni de zile. Într-o conferință de presă la Downing Street, profesorul Jonathan Van-Tam a spus că oamenii nu se pot „comporta cu un abandon sălbatic” după ce au primit vaccinul împotriva coronavirusului, până nu se stabilește că nu pot răspândi virusul, scrie Breitbart.

Potivit The Times, Van-Tam a declarat că publicul va trebui să aștepte cel puțin „două sau trei luni” pentru a-și recâștiga libertățile și pentru a vedea dacă vaccinările vor fi eficiente în încetinirea transmiterii virusului. „Din păcate, e o imagine destul de sumbră și deprimantă în acest moment. Situația din Marea Britanie este gravă deja în multe părți, în special în sud-est și la Londra ”, a spus profesorul. „Aproape sigur ca NHS nu a observat încă impactul infectărilor după ziua de Crăciun. Și, din păcate, acest lucru este destul de descurajant ”, a adăugat el.

Medicul englez a mai spus că, deși este „foarte probabil” ca vaccinările să împiedice o persoană să se îmbolnăvească, până-n prezent nu este clar dacă cei vaccinați pot transmite virusul, spunând că noua „frază magică” va fi „transmitere”.

Grupul științific consultativ pentru situații de urgență (Sage) a avertizat, de asemenea, că dacă persoanele vaccinate își vor permite mai multe libertăți în urma vaccinului, atunci câștigul inițial al lansării vaccinului ar putea fi reduse.

 

Sursa: https://www.activenews.ro