Incident grav lângă circul din Chișinău cu implicarea unui cortegiu oficial, numele demnitarului transportat rămâne deocamdată necunoscut (VIDEO)

11:32, 21 martie 2018 | Social | 17602 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Marți seara chișinăuienii se deplasau spre case, unii cu transportul personal, alții cu transportul public. La un moment dat în trafic a apărut o mașină a poliției cu girofarurile aprinse și cu sirena pornită, somându-i pe toți participanții la trafic să se ferească din calea cortegiului ce căra un demnitar.

Cazul a fost surprins și filmat lângă circul din Capitală de jurnalistul Sergiu Praporscic. Șoferii s-au pomenit într-o situație dificilă, pentru că au fost luați prin surprindere în rampă, adică în timp ce urcau dealul de la sensul giratoriu spre strada Moscova din sectorul Râșcani. Și poate că totul ar fi fost „în regulă” în stilul nostru, moldovenii fiind obișnuiți cu faptul că autoritățile noastre blochează circulația atunci când un nacialnic este dus cu două, trei mașini, iar întreaga circulație este stopată de dragul respectivului grangure.

Însă ieri seara totul era altfel. Străzile erau doar puțin curățate, dar nu și presărate cu suficient material antiderapant. Partea carosabilă era acoperită cu polei, multe automobile se ridicau foarte greu la deal, unii șoferi cu mai puțină experiență eșuau în încercarea de a urca dealul. În condițiile unui trafic intens și sufocant situația era destul de complicată.

Și iată că în aceste condiții s-a auzit, la un moment dat, răgetul mașinii cu girofar, care-i soma pe toți șoferii să se ferească din calea demnitarului purtat cu trei mașini, plătite din banii publici adunați tot de la cei care erau invitați de o manieră deloc elegantă să se dea la o parte.

CUM S-A PRODUS INCIDENTUL

Incidentul a durat preț de mai multe minute, atât timp cât cortegiul respectiv a circulat spre destinație și are o dublă gravitate. În primul au fost sfidați plătitorii de impozite prin faptul că autoritățile au ”uitat” să împrăștie suficient material antiderapant pe străzile pline de zăpadă și gheață măcar în orele de vârf ale serii, contribuind astfel, printr-o neglijență crasă la sporirea riscului și așa mare de producere a accidentelor. În al doilea rând oamenii au fost scuipați în obraz prin gestul grosolan și ipocrit al celor care i-au forțat pe toți să dispară din calea cortegiului, care a perturbat și mai mult traficul și a făcut ambuteiajele mult mai periculoase.

Coloana gălăgioasă și agresivă ce ducea înaltul demnitar trecuse fulgerător, iar în urma ei mai mulți șoferi încercau în disperare să pornească autoturismele pentru a escalada dealul pe un carosabil plin de gheață.

P.S. Dar oare câte incidente de acest fel au mai avut loc ieri seara, care nu au fost surprinse de camerele de luat vederi? Or, numărul de demnitari moldoveni plimbați boierește cu girofarul este destul de mare.