Inchiziția României: Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării

16:28, 18 ianuarie 2018 | Social | 1991 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În mod istoric Inchiziția a fost asociată cu Spania și, într-o măsură mai mică, cu Portugalia. Dar nu cu România.

După abolirea monarhiei în Romania, însă, România a avut și ea parte de o Inchiziție. Pe vremea totalitarismului era cunoscută ca „Securitate”, iar din 2000 încoace e cunoscuta ca și Consiliul National pentru Combaterea Discriminării („CNCD”). Românilor le era groază de Securitate, iar azi sunt îngrijorați când primesc o reclamație ori citație din partea CNCD. Dacă Securitatea ne putea pune în închisoare fără sa mai vedem lumina zilei poate pentru restul vieții, CNCD-ul ne amendează, uneori cu amenzi exorbitante care ne rămân întipărite în minte tot pentru restul vieții. Cazul celebru și bine cunoscut din ultimul timp e al Dr. Leon Dănăilă, Senator în Parlamentul României, membru în PNL, un om realizat, în vârstă, un om înțelept. A fost amendat cu 2.000 de lei pentru „delict de opinie”, dânsul formulând unele opinii la adresa homosexualilor cu care ei nu au agreat și pentru care au făcut plângere împotriva lui la CNCD. CNCD l-a găsit vinovat de “discriminare” (a se citi “delict de opinie”) pe distinsul medic neurochirurg octogenar și l-a amendat cu 2.000 de lei. Alarmant. Din mai multe puncte de vedere care ar trebui să îngrijoreze pe fiecare cetățean al României care crede, la fel ca noi, în democrație, drepturile omului și statul de drept.

 

Comentariul lui Mihail Neamțu

 

În prima săptămâna a anului, dl Mihail Neamțu, autorul lui Fenomenul Trump, a publicat doua scurte comentarii la adresa acestui incident în care a făcut câteva afirmații cu care suntem în întregime de acord și care ne-au influențat și pe noi să comentam săptămâna asta asupra subiectului. Dl Neamțu se întreba dacă nu cumva ne confruntam în România cu o Inchiziție, opinând că CNCD e o instituție neconstituțională. Și AFR (Alianța Familiilor din România) a fost victima unei decizii neconstituționale a CNCD și afirmam ceea ce am spus de ani de zile și încă înainte de a fi penalizați și noi pentru delict de opinie: CNCD s-a transformat într-o instituție neconstituțională, lipsită de sens, una care își găsește plăcerea în monitorizarea gândirii și exprimării cetățenilor țării cu scopul de a-i amenda dacă aceștia „calcă cu stângul”, adică dacă fac afirmații care lezează sau țintesc anumite grupuri minoritare din Romania. CNCD e copia în Romania a unei alte instituții europene discreditate și anti-democratice, de care foarte puțini știu ori au auzit – the Fundamental Rights Agency („Agenția Drepturilor Fundamentale”) cu sediul, ați ghicit, în Occident (că doar nu în Estul „întunecat”!), mai precis la Viena. Despre asta, însă, vom scrie cu o alta ocazie.

 

Paralele dintre Securitate Și CNCD sunt multe Și izbitoare. Securitatea era o creatură a statului totalitar desemnată să afle cum gândesc și ce gânduri exprimă cetățenii, pentru a proteja statul comunist de oamenii care gândeau contrar ideologiei comuniste, adică gândeau și se exprimau liber. CNCD e o creatură identica, una a statului secular care e și el la fel de intolerant și totalitar ca și statul comunist. Statul secular, la fel ca statul totalitar, nu vrea competiție. Nu vrea opoziție ci cetățeni obedienți care absorb ideologia seculara și se identifică întru totul cu ideologia și idealurile mereu în schimbare ale statului secular. Cetățenii care gândesc ori se exprimă tradițional sunt ținta principală a intolerantului stat secular. Creația lui, CNCD, e intolerantă asemenea Securității. Monitorizează ce gândesc, scriu ori zic cetățenii țării și determină dacă ei gândesc ori se exprimă contrar ideologiei seculare dominante. Scopul, însă e același: să-i pedepsească pe cei care gândesc ori se exprima diferit și, în felul acesta, să protejeze statul secular. După cum se vede, e o unealta fidela a statului secular. Nu doar în Romania, ci în fiecare tara europeana. Promovează „valorile europene” care în mare măsura contravin valorilor tradiționale. Este fundamentată pe mentalitatea capricioasă și intolerantă – la moda in zilele noastre – care a fost bine comentată și descrisă în mai multe cărți apărute în Occident în ultimii câțiva ani.

Alianța Familiilor din România

 

Post scriptum din partea redacției:

Am pus punct acestui material destul de extins al prietenilor noștri din Alianța Familiilor din România, care merită să fie citit integral pe www.alianta-familiilor.ro. Am mai adăuga din partea noastră doar câteva remarci. Caracterul totalitar al celor două ideologii și sisteme politice, comunismul și liberalismul, este sesizat foarte bine de către autori. E adevărat, însă, că actualul regim liberal, dominant în lume, ghidat de puterea hegemonică americană (a nu se confunda grupările ce controlează puterea în SUA cu poporul american), impune niște modele mult mai perverse decât o făcea vechil regim marxist. Artizanii loviturii de stat din octombrie 1917 și ai GULAG-ului n-au degradat într-atât, încât să impună religia LGBT cu tot cu căsătoriile între persoanele de același sex, adopțiile de copii de către cuplurile homosexuale, paradele gay și tabuizarea prin măsuri punitive a criticilor acestor deviații prin inventarea ”păcatului împotriva drepturilor omului” – homofobia. În Republica Moldova, odată cu plecarea comuniștilor răi de la guvernare în 2009, democrații cei buni, proeuropeni exemplari, buni de pus la icoanele neoliberalismului, ne-au fericit cu respectiva lege zisă anti-discriminare, așa, ca să fie și la noi ca în România și în țările europene. Așa, ca să fim și noi în rând cu lumea (cea smintită de dogmele secularismului luciferic). Și dacă tot suntem patrioți-nevoie-mare, să ne întrebăm: oare ce-ar zice Ștefan cel mare despre urmașii săi degenerați? Dar Eminescu? Însă pentru protipendada de azi nu mai contează nici Biserica, nici marii înaintași. Alinierea la ”vectorul european” este singura preocupare a panglicarilor și saltimbancilor de azi. Triste vremi, nemernice moravuri.

Redacția Flux