ÎNCĂ UN ROMÂN UCIS DE VACCIN. Un profesor de 45 de ani din Argeș a murit la nici 24 de ore după ce s-a vaccinat cu PFIZER

19:37, 4 martie 2021 | Externe, Social | 304 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un învățător în vârstă de 45 de ani, din Argeș, a murit acasă, miercuri, după ce cu numai o zi în urmă se injectase cu prima doză de ser experimental Pfizer/BioNTech – Comirnaty. Bărbatul s-a stins din viață pe 3 martie, la ora 3.20 dimineața, la mai puțin de 24 de ore de la administrarea vaccinului, după cum au confirmat surse oficiale.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat că în cazul bărbatului de 45 care a decedat acasă după imunizare, nu au existat probleme cronice de sănătate, transmite Antena 3.

Bărbatul se simțea bine când s-a dus să se vaccineze

Potrivit sursei citate, atunci când s-a prezentat la vaccinare, bărbatul era în stare bună, a rămas în centru după imunizare și nu avea simptome. După patru ore însă, el a ajuns la UPU, după ce și-a pierdut cunoștința acasă.

Seara, el a plecat din spital pe propria răspundere, iar dimineața a decedat.

„În 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

După 4 ore de la vaccin, bărbatul a ajuns la Urgență

În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

Bărbatul a plecat seara din spital, pe proprie răspundere

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

DSP Argeș a sesizat autoritățile pentru efectuarea procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”, se arată în comunicatul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, remis, joi, presei.

VOM REVENI!

Sursa: https://www.activenews.ro