În Moldova au fost aduse zece ambulanțe performante

12:10, 24 aprilie 2018 | Social | 1112 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că în Republica Moldova au fost aduse 10 ambulanțe noi pentru serviciul Asistență Medicală Urgentă. Dotarea acestor unități de transport permite acordarea asistenței medicale urgente la cel mai înalt nivel.

În total în țara noastră urmează să ajungă 69 de ambulanțe de acest fel.

„Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia”, subliniază MSMPS.

Sursa oficială ne mai informează că unitățile de transport sanitar sunt de producție rusească și corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu. Aparatajul medical cu care acestea sunt dotate face posibilă acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel.

Această achiziție, mai precizează MSMPS, este doar o prima etapă de modernizare a asistenței medicale de urgență prespitalicească.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor peste 3,5 milioane de locuitori ai Republicii Moldova. Serviciul este gratuit și funcționează non stop. În anul 2017 serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii bolnavi.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,