În Israel, cuplurile de homosexuali vor putea adopta copii născuți de mame-surogat

20:51, 4 ianuarie 2022 | Externe, Social | 96 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Oricare cetățean israelian – inclusiv cei singuri și cuplurile de homosexuali – va putea avea copii cu ajutorul unei mame-surogat în urma unei modificări legislative, relatează marți DPA, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a prezentat marți un amendament la lege, ce urmează să intre în vigoare pe 11 ianuarie. „Astăzi facem istorie”, a declarat Horowitz jurnaliștilor.

Sarcina cu ajutorul unei mame-surogat era anterior permisă în Israel doar pentru cuplurile heterosexuale, deși în condiții stricte. Ca urmare, bărbații homosexuali au apelat adesea la mame-surogat în străinătate. Cu toate acestea, procedura este costisitoare și complicată.

Prin modificarea procedurii, guvernul a urmat o decizie de anul trecut a Curții Supreme. Cerințele anterioare au constituit o încălcare a drepturilor omului, se arată în hotărâre. „Este o zi istorică pentru lupta LGBT în Israel, din lunga luptă pentru egalitate pentru fiecare persoană, și o zi istorică pentru întreaga societate israeliană”, a declarat Horowitz despre noua procedură.

Potrivit Ministerului Sănătății, doar aproximativ 100 de femei pe an au acceptat până acum să servească drept mame-surogat în Israel. Noua procedură „va împlini visul multora de a întemeia o familie”, a adăugat Horowitz.

Sursa: https://r3media.ro