În condițiile unui buget auster, Primăria Capitalei a achiziționat material antiderapant de zece ori mai scump

13:19, 2 decembrie 2015 | Social | 1291 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Deși Primăria Chișinău se plânge că este nevoită să se împrumute pentru a achita salariile funcționarilor, șeful adjunct al Direcției locativ-comunală, Vasile Efros a declarat că în acest an în Capitală va fi testat un nou timp de material antiderapant, care este de zece ori mai scump decât sarea.  Este vorba despre clorura de calciu în stare lichidă. Autritățile susțin că a fost luată această decizie pentru că clorura nu afectează atât de mult asfaltul și caroseria mașinilor.

”Au fost procurate din România cinci tone de clorură de calciu. Este inofensivă pentru pietoni, pentru automobile. Aceste cinci tone au costat 80.000 de lei. E mult mai scump, sarea de exemplu am procurat-o cu 1.300 de lei tona, nisipul e în jur de 160”, a spus șeful adjunct al Direcției locativ-comunală, Vasile Efros.

Totuși, clorura nu va fi împrăștiată pe străzile din Capitală, lichidul va fi folosit în această iarnă, doar pe trotuare. În curțile blocurilor și pe drumurile din Capitală va fi împrăștiat nisip și sare așa cum a fost și în anii precendenți.

”Când temeperaturile sunt mai joase mai practic este să presurăm cu nisip cu sare, atunci când temperaturile sunt mai ridicate atunci noi presurăm cu cu sare curată”, a menționat șeful adjunct Exdrupo, Vasile Panico.

Clorura de calciu ar putea fi utilizată, în viitor, și la deszăpezirea drumurilor naționale.

Amintim, că autoritățile municipale au în stoc 160 de tone de sare și 130 de tone de pietriș.