În această noapte polițiștii și salvatorii din Moldova au luptat cu zăpada în locul drumarilor

10:54, 19 martie 2018 | Social | 1346 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mii de moldoveni au avut probleme cu ninsoarea de primăvară ce s-a năpustit asupra Moldovei și mare noroc au avut oamenii de polițiști și de salvatori, pentru că pe drumurile naționale, în Chișinău și în alte localități, nu au prea fost zărite autospeciale care să fi fost scoase la deszăpezirea drumurilor.

Locuitorii capitalei se arată nemulțumiți de inacțiunile autorităților. Dacă străzile principale au fost cumva curățate, cele din cartiere au fost lăsate în grija ninsorii până luni dimineața. Însă oamenii care au rămas blocați pe unele drumuri au avut noroc de intervenția poliției și a salvatorilor, care și-au făcut datoria.

Duminică dimineața premierul Pavel Filip convocase o ședință specială a Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu starea nefavorabilă a vremii. Șeful executivului fusese informat că toate traseele din țară sunt practicabile, însă pe anumite porțiuni condițiile de circulație erau mai anevoioase din cauza poleiului și zăpezii.

Cea mai dificilă situație a fost pe trei porțiuni de drumuri – Chișinău-Ungheni, Bălți-Fălești-Sculeni și Edineț-Otaci. Acolo au lucrat echipele mobile de tracțiune, fiind tractate peste zece camioane.

„Serviciile specializate activează în regim non-stop, în prezent sunt antrenate peste 250 de unități de tehnică specială și distribuite 1550 de tone de material antiderapant”, informa duminică serviciul de presă al Guvernului.

 

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,