Ilan Șor a lansat o nouă inițiativă pentru a promova tinerii din Orhei

14:33, 27 ianuarie 2016 | Social | 1597 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:
Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a lansat o nouă inițiativă pentru a promova tinerii din oraș și anume, crearea unei organizații orășenești de tineret. Potrivit edilului, această inițiativă are scopul de a le oferi mai multe oportunități tinerilor din Orhei.

“O organizație care i-ar uni pe tinerii orășeni, le-ar oferi mai multe oportunități și ar răspunde intereselor acestora. Mă refer la dezvoltarea lor în plan educațional, social, cultural. Mai mult, ne dorim să implicăm tineretul cât mai activ în procesele de dezvoltare a orașului, să le oferim posibilitatea manifestării civice. Ne gândim în special la tinerii din familii social vulnerabile, juniori cu probleme de comportament și neadaptați social sau care suferă de diferite vicii», a spus Ilan Șor.

Inițiativa primarului orașului, lansată de către acesta la începutul mandatului său, a găsit susținere. Zilele trecute organizația denumită “Tinerii Orheiului” a fost înregistrată oficial, fondatorii acesteia fiind două asociații obștești din oraș. Ei își propun crearea unor centre de dezvoltare pentru tineri, care ar include cursuri de limbi străine, secții sportive, cercuri de socializare, consiliere psihologică și altele. Fondatorii spun că primele acțiuni ale noii organizații nu se vor face așteptate. Ei promit să lanseze primul proiect deja în luna februarie.