IGP reacționează la acuzațiile dure aduse poliției

15:17, 28 ianuarie 2016 | Social | 1186 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Inspectoratul General al Poliţiei respinge categoric acuzaţiile aduse astăzi poliţiei, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de un grup de participanţi la protestele din ultima perioadă, şi le califică drept total nefondate.

,,Ne exprimăm regretul că se încearcă denigrarea poliţiei, care a avut un comportament corect şi perfect legal în timpul protestelor. Calificăm aceste acuzaţii drept o tentativă de a tensiona situaţia în eventualitatea unor noi proteste, de a demoniza poliţia şi de a o contrapune cu cetăţenii. Un atare comportament este nu doar regretabil, ci şi iresponsabil.Chemăm oamenii să nu se lase manipulaţi, induşi în eroare şi reafirmăm şi pe această cale ataşamentul nostru faţă de valorile democratice şi faţă de respectarea legislaţiei în vigoare. Vom fi în continuare în slujba intereselor cetăţenilor, securitatea cărora este o prioritate absolută pentru noi şi vom combate orice provocări cu urmări nefaste pentru oameni”, se menționează într-un comunicat emis presei de IGP.

Totodată, IGP a făcut apel la corectitudine şi-i îndeamnă pe cei care vin cu acuzaţii nefondate în adresa poliţiei să conştientizeze eventualele consecinţe ale acţiunilor lor. În acelaşi timp, IGP a reiterat că poliţia a acţionat şi va acţiona în continuare strict în limitele prevăzute de legislaţia în vigoare.