Iată ce categorii de persoane vor beneficia de poliță medicală la preț redus

16:24, 10 decembrie 2015 | Social | 1091 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Poliţa de asigurare medicală pentru persoanele neangajate nu se va scumpi în următorii trei ani. Astfel, persoanele care nu sunt angajate în câmpul muncii nu vor mai plăti pentru polița de asigurare 5.319 lei așa cum stabilește legea, ci 4.054 lei. Decizia a fost luată astăzi de Parlament.

Prevederile acestei legi se vor pune în aplicare treptat, câțiva ani la rând. În conformitate cu metodologia de stabilire a prețurilor ar trebui să se micșoreze de două ori. De la 5400, la 2700. Totuși, noi am venit cu inițiativa de a păstra costul actual al poliței de 4054 de lei nemodificat câțiva ani, adică să introducem un moratoriu la creșterea prețului la polița medicală”, a adăugat Oxana Domenti.

Șefa Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti, afirmă că va insista pe faptul ca cei care vor procura polița în primele primele trei luni ale anului vor beneficia de o reducere de 50 la sută.

Am propus un nou mod de stabilire a prețului acestei polițe, astfel încât să reducem de două ori povara financiară a celor care trebuie să se asigure în acest mod. Noi vom opta și pentru menținerea acelor facilități pentru cetățenii care își procură polița în primele trei luni ale anului. Adică să achite doar 50% sau 75%. Această modificare se referă la persoanele care procură polița medială în sumă fixă”, a menționat Domenti.

De aceste beneficii nu vor avea parte toate categoriile de cetățeni, notarii sau executorii judecătorești vor fi obligați să achite întreaga sumă pentru asigurarea medicală obligatorie.