Human Being 2.0 sau noul concept implementat la Davos- Agenda ID2020

23:11, 31 martie 2021 | Externe, Social | 226 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Forumul Economic Mondial de la Davos a luat decizia finală de a implementa ID-ul digital, încă din ianuarie 2020. Mai precis, la 29 ianuarie, Bundestagul (Parlamentul Germaniei) a autorizat implementarea Agendei „ID2020”. Rămâne doar ca Bundesratul (Consiliul Federal German) să o oficializeze, ceea ce se va întâmpla cât de curând. În data de 7 martie, aceeași Agendă „ID2020” va fi votată și în Elveția, guvernul dorind să externalizeze gestionarea Agendei „ID2020” către sectorul privat, precizează național.ro.

Agenda ID2020 presupune schimbarea tuturor cărților de identitate actuale cu cele electronice, numele fiecărui individ fiind înlocuit cu un număr propriu și unicat în sistemul de identificare. Astfel, id-urile electronice vor cuprinde date despre informațiile financiare ale individului, despre statutul social și nu în ultimul rând, despre sănătatea persoanei.

În România, buletinele obișnuite vor fi înlocuite de cărțile electronice, potrivit hotărârii adoptate de Guvern privind luna august. Pe lângă imagine, noul buletin va cuprinde și amprentele persoanei.

 

Sursa: https://www.activenews.ro