Hoții ți-au spart mașina? Află ce trebuie să faci

12:45, 4 decembrie 2015 | Social | 1480 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Furturile din mașini sunt la ordinea zilei. Aproape în fiecare zi în Chișinău, hoții reușesc să spargă una sau două mașini din care sustrag diverse bunuri materiale.

Polițiștii avertizează că în ultima perioadă a crescut vizibil numărul furturilor din mașini. În primele 10 luni ale acestui an au fost înregistrate 351 de cazuri de furturi din automobilele din Capitală. Făcând o medie asta înseamnă 35 de furturi pe lună, adică câte una sau două spargeri în fiecare zi.

Sputnik Moldova a încercat să afle cum trebuie să acționam în cazul în care mașina ne-a fost vandalizată, sau ni s-au furat bunuri din ea. Expertul în asigurări auto, Alina Roșca, a declarat că în primul rând proprietarul automobilului care a fost spart trebuie să anunțe poliția și compania de asigurări unde a făcut CASCO.

Alina Roșca a precizat că proprietarul mașinii trebuie să acționeze operativ, mai exact, el trebuie să contacteze compania de asigurări sau brokerul unde a făcut polița CASCO în timp de 48 de ore de la producerea incidentului.

„Proprietarul automobilului, trebuie să prezinte companiei de asigurări acte de la poliție, acestea pot fi diverse, în funcție de cât de mare este paguba și în funcție de prevederile contractului de asigurare pe care-l are. Asiguratorul despăgubește în funcție de prevederile din contractul CASCO pe care-l are asiguratul. Dacă acest gen de risc nu a fost inclus în contract, atunci compania de asigurări are dreptul să nu-l despăgubească” a declarat expertul.

Alina Roșca a ținut să precizeze că în cazul în care este vorba despre furt, spargere sau daună, iar contractul de asigurare nu prevede franciza, atunci compania de asigurări despăgubește în proporție de 100% .

Pentru a preveni furturile din automobile, oamenii legii recomandă ca automobilul să fie dotat cu sistem de alarmă. Dacă îl lăsăm sau îl parcăm ca să mergem undeva, întotdeauna trebuie să-l încuiem. Ne asigurăm că este încuiat şi nu lăsăm bunurile de preţ la vedere.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,