Guvernul a modificat termenul de ședere a străinilor pe teritoriul țării

19:00, 7 februarie 2018 | Social | 4009 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Guvernul a aprobat înlocuirea subsistemului Viza cu Sistemul Informaţional de Gestionare a Vizelor (SIGV), utilizat de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare.

În în urma acestei decizii au fost aprobate o serie de modificări la Regulamentul cu privire la eliberarea vizelor. Astfel, a fost recalculat termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova.

„Anterior ei (cetățenii străini, nota red.) aveau dreptul de ședere în țară în decursul a 90 de zile, într-un termen de șase luni de la data primei intrări în țară. Acum viza va fi valabilă 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile”, se menționează în cominicatul guvernului.

O altă modificare vizează misiunile diplomatice. În cazul când un solicitant este cunoscut pentru integritatea și încrederea pe care o reprezintă, el va putea obține viza Republicii Moldova fără a mai prezenta invitația eliberată de autoritatea compententă pentru străini.

Iar pentru solicitanții vizelor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova a fost exclusă obligativitatea de a prezinta dovada asigurării condițiilor de cazare, întrucît majoritatea solicitanților sunt șoferi de curse lungi, care înnoptează în mașina pe care o conduce.

Accesarea şi autentificarea în SIGV se va face prin intermediul serviciului guvernamental MPass.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,