Furturile de proporții din instalaţiile electrice au afectat consumatorii din patru sate

10:29, 8 aprilie 2016 | Social | 1139 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Şase posturi de transformare (PT) ce alimentează cu energie electrică consumatori din raioanele Cahul, Taraclia şi Ceadîr-Lunga au fost scoase din uz de hoții de ulei în doar două nopţi. În rezultatul furtului instalaţiile electrice au ieşit din funcţie în mod avariat, fără energie ramânând câteva sute de consumatori din 4 sate.

Cazurile menţionate au fost constatate la începutul lunii curente, respectiv pe 2 şi 3 aprilie. Astfel, în satul Borceag din raionul Cahul, a fost sustras tot uleiul  concomitent din trei PT. Câte un PT din satele Cealîc şi Copceac din raionul Taraclia, de asemenea din  Baurci, raionul Ceadîr-Lunga,  au fost vandalizate cu acelaş scop de sustragere a uleiului de transformator. În total, hoţii au prejudiciat material Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. cu peste 155 mii lei.

Ţinând cont de proporţiile alarmante ale fenomenului infracţional ce a afectat activitatea şi patrimoniul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. şi a adus, de asemenea, incomodităţi şi prejudicii consumatorilor de energie, administraţia întreprinderii energetice a solicitat organelor de drept din aceste raioane şi autorităţilor publice locale să întreprindă măsuri operative de investigaţie pentru identificarea infactorilor şi atragerea lor la răspundere penală.

De notat, că în timpul  acestor intervenţii ilegale în instalaţiile electrice comise pe parcursul nopţii făptaşii s-au expus riscului de electrocutare şi au extins acest risc şi asupra altor persoane, iar consumatorii din localităţile vizate puteau râmâne cu aparatele electrocasnice deteriorate în cazul producerii unor şocuri de tensiune sau scurtcircuite, fiind posibile chiar şi incendii.

Producerea repetată în unele localităţi a acestor infracţiuni denotă o situaţie de indiferenţă a autorităţilor publice şi a localnicilor faţă de gravele riscuri de incendii şi electrocutări, inclusiv privarea din rea voinţă a  accesului  consumatorilor la utilizarea neîntreruptă a energiei electrice, create de persoane ce au intrat în conflict cu legea şi moralitatea.

Administraţia Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. reiterează că va întreprinde în comun cu organele de drept toate măsurile pentru identificarea şi artagerea la răspundere nu doar a făptaşilor, dar şi a posibililor beneficiari ai bunurilor materiale furate şi că va insista pe aplicarea pedepsei maxime prevăzute de legislaţia Republicii Moldova în raport cu cei care au atentat prin faptele lor la securitatea  materială, electrică şi antiincendiară a populaţiei şi i-au adus prejudicii majore în calitate de prestator de servicii.

Pentru orice informaţie relevantă, care poate contribui la descoperirea infractorilor  şi demonstrarea vinovăţiei  lor administraţia Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. va oferi celor ce o comunică o recompensă bănească,  garantând confidenţalitatea  mesajului şi păstrarea anomimatului. Aceste informaţii pot fi transmise prin intermediul serviciului telefonic de 24 de ore cu numărul 022-43-11-11 sau la adresa de e-mail corupt@ufmoldova.com