Franța | Persoanele de peste 65 de ani fără a treia doză de vaccin vor avea certificatele verzi anulate

10:07, 17 decembrie 2021 | Externe, Social | 332 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Francezii de peste 65 de ani vaccinați care nu și-au administrat, vor avea certificatele verzi anulate, în ciuda faptului că până nu de mult cele două doze erau considerate ca fiind suficiente, informează Breitbart.

Noua măsură îi va afecta pe cei care s-au vaccinat cu ultima doză în urmă cu peste șapte luni, cu excepția cazului în care au un test Covid-19 negativ efectuat în ultimele 24 de ore. Potrivit unui raport al publicației Le Monde, 400.000 de persoane sunt în pragul să-și piardă permisele din cauza noii măsuri.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a anunțat la sfârșitul lunii trecute că, de la jumătatea lunii decembrie, „certificatul verde pentru persoanele peste 65 de ani nu va mai fi activ dacă a treia doză nu a fost administrată în termen de șapte luni de la infectare sau după administrarea ultimei doze de vaccin [rapelul]”.

Guvernul francez a anunțat că această măsură va fi aplicată la toți cei cu vârsta de peste 18 ani, începând cu luna ianuarie a anului următor.

De asemenea, Uniunea Europeană a anunțat planuri de a anula valabilitatea certificatului verde pentru persoanele care nu au făcut a treia doză de vaccin.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut să fie luată în considerare ideea obligativității vaccinării la nivelul Uniunii Europene, într-o mișcare descrisă de un europarlamentar drept „Chinificarea Europei”.

„Cum putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în cadrul Uniunii Europene, acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună, dar este o discuție care cred că trebuie îndeplinită”, a precizat președintele CE.

 

Sursa: https://r3media.ro