FOTO SCANDALOS Panouri anti-ortodoxe în interiorul AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România

13:35, 9 februarie 2021 | Externe, Social | 203 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Este considerat a fi cel mai mare mall din țară, dar a ales să devină o loc în care ura anti-ortodoxă este la ea acasă! La AFI Cotroceni are loc o așa-numită expoziție a ”Muzeului Kitsch-ului” (foto mai jos), informează știripesurse.

Sunt expuse în manieră batjocoritoare și defăimătoare simboluri religioase creștine, iar mesajele sunt împotriva ortodoxiei. Alte religii sau confesiuni nu sunt luate la țintă de ceea ce este numit ”expoziție”. Mall-ul respectiv este deținut în majoritate de evrei.

Alături de Dracula, pești de sticla, bibelouri, fructe de plastic, mileuri, carpete cu Răpirea din Serai, sunt expuse și simboluri ortodoxe, fiind considerate Kitsch-uri.

Cerem eliminare imediată a simbolurilor creștine din așa-zisa expoziție de la AFI Cotroceni și sancționarea celor responsabili de această blasfemie.

Dragi cititori din București sau din restul țării, vă rugăm să luați atitudine făcând plângeri către autoritățile competente pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete. Dacă acum vom tăcea, mâine vor trece la pasul următor. Iată că neo-comunismul este în floare, se mai poate îndoi cineva că ne conduc neo-marxiștii?

ACTUALIZARE

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Raiu, membru în panelul de experți pe libertate religioasă la OSCE, consideră că așa-numita expoziție este un ”exemplu de analfabetism religios primitiv care generează hate speech”. Raiu este de părere că nu trebuie încălcate în picioare, în numele democrației, simboluri religioase.

”Este un exemplu de analfabetism religios primitiv care generează ”hate speech”, adică retorică menită să învrăjbească la ură motivată religios. Toate organizațiile internaționale (ONU, OSCE, UE, Departamentul de Stat al SUA etc) iau în serios această temă a retoricii motivată religios solicită și autorităților publice să intervină în astfel de cazuri și să dezvolte politici publice pentru a educa populația în spiritul libertății religioase. Democrația nu ne dă dreptul să călcam în picioare o comunitate religioasă pentru că toate comunitățile religioase sunt expresii directe ale asocierii unor cetățeni în numele unei credințe comune și libertății de conștiință. Oamenii care nu sunt de acord cu o anumită credință au cadre formale în care își pot manifesta dezacordul și aceste cadre nu pot lua forma unui așa-zis „act artistic” cum este această expoziție. Suntem încă mult prea departe de spiritul consensual al libertății religioase care întârzie să apără în România chiar și la peste 30 de ani de la Revoluție.”, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Raiu.

 

content-image

content-image

content-image

Sursa: https://ortodoxinfo.ro