Fii atent cum parchezi în curtea blocului, iată avertismentul MAI

12:22, 26 ianuarie 2018 | Social | 5341 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inițiat o campanie de atenționare a conducătorilor auto care aleg să parcheze mijloacele de transport în preajma clădirilor și blocurilor de locuit, anunţă servicul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest avertisment sunt vizaţi conducătorii auto care parchează mijloacele de transport în aşa fel, încât blochează accesul pompierilor. În caz de incendii o maşină parcată în mod iresponsabil poate să pună în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor, subliniază specialiştii.

„Acțiunea are loc în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare și are drept scop sensibilizarea șoferilor iresponsabili. Pe parcursul a mai multor zile echipaje comune de pompieri și polițiști vin în curțile blocurilor de locuit și încercă să-și facă acces către scări, dar parcarea autovehiculelor îngreunează intervenția acestora”, este menţionat în comunicatul citat.

Prima acțiune de preîntâmpinare a avut loc în sectorul Botanica al municipiului Chișinău, unde zeci de mașini au zădărnicit accesul echipajelor de urgență. Pompierii și polițiștii au împărțit avertismente în preajma blocurilor din străzile Traian, Decebal, Cuza Vodă, Independenței, Valea Trandafirilor și  Burebista.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă conducătorii auto să nu parcheze mașinile în imediată apropiere de blocuri și să asigure accesul deschis pentru intervenții. În caz contrar acțiunea serviciilor de urgență poate fi tergiversată, iar persoanele care au nevoie de ajutor sunt puse în dificultate. Acțiunea pompierilor va continua și în alte sectoare ale capitalei, dar și în alte orașe din țară.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,