Fermierii vor bloca din nou traseele naționale

10:32, 4 aprilie 2016 | Social | 1561 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fermierii vor ieși din nou la proteste. De această dată, producătorii agricoli din țara noastră au decis să blocheze mai multe trasee naționale, nemulțumiți de faptul că deputații au votat în prima lectură noul proiect al politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016, care prevede majorarea impozitului funciar cu 15 la sută. Anunțul a fost făcut de președintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

,,Am primit un apel de la două asociații a producătorilor agricoli din Ștefan Vodă și Sîngerei. Aceste organizații, după ce Parlamentul a adoptat în prima lectură majorarea impozitului funciar, m-au anunțat că își rezervă dreptul de a bloca traseele naționale în cazul în care impozitul funciar va fi votat în a doua lectură. Agricultorii din aceste asociații consideră că este absolut imoral să fie majorată povoara fiscală asupra fermierilor în condițiile în care anul 2015 a fost unu de criză profunda pentru agricultori cu scumpiri drastice la resurse necesare producerii agricole, dublarea dobânzilor la credite, neachitarea masivă a subvențiilor, neaprobarea mai multor legi din așa numit pachet agricol, seceta excesivă pentru culturile agricole de grupa doua și căderea vertiginoasa a prețurilor la marea majoritate a produselor agricole în perioada ianuarie-martie 2016’’, menționează președintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

Totodată, Slusari susține că asociațiile de producători agricoli propun guvernanților înlocuirea majorării impozitului funciar prin ridicarea mai semnificativă a accizelor la țigări.