Fauci recunoaște că ia lumină de la Bill Gates în pandemie, deși magnatul Microsoft nu are nici o pregătire medicală

16:55, 12 februarie 2021 | Externe, Social | 171 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Medicul Anthony Fauci și miliardarul filantrop Bill Gates discută frecvent în aceste zile, mai ales despre cum poate fi stopată pandemia.

Fauci și Gates se cunosc de mai bine de un deceniu, colaborând frecvent la eforturile de vaccinare ale Fundației Gates. Au lucrat împreună la Planul global de acțiune al vaccinului, unde Fauci se afla în consiliul de conducere. De asemenea, au lucrat împreună printr-o colaborare între Fundație și Institutele Naționale de Sănătate, menită să dezvolte terapii pentru HIV.

„Vorbim mult despre aceste mutații ale virusului și despre ce va întâmpla”, a declarat Gates, a cărei Fundație Bill și Melinda Gates a băgat 1,75 miliarde de dolari în lupta împotriva Covid-19, potrivit CNBC

Există mai multe variante Covid, care apar din Regatul Unit, Africa de Sud și Brazilia, care se răspândesc mai ușor și mai repede. Deși noile variante nu afectează capacitatea de a diagnostica Covid, „încurcă anticorpii”, a spus Gates. „Într-o anumită măsură, va afecta vaccinurile.”

Gates a explicat că discută cu Fauci dacă „trebuie să creăm o nouă variantă a vaccinului”. Fundația Gates finanțează studii în Brazilia și Africa de Sud care vor produce date clare cu privire la necesitatea, sau nu, a unui nou vaccin, a spus el.

Miliardarul american a mai spus că doctorul Fauci și oamenii de știință din echipa Fundației împărtășesc adesea informații. De exemplu, Fauci se gândește la inovații științifice (cum ar fi cercetarea terapiilor cu anticorpi pentru Covid) care ar putea să nu se afle în atenția Fundației. Aceasta poate oferi o perspectivă globală care să îndrume echipa lui Fauci, a spus el.

„Este o colaborare utilă, pe care am avut-o întotdeauna”, a spus Gates.

Sursa: https://www.activenews.ro