Escroc “profesionist” reţinut de Poliţia Capitalei

14:14, 17 februarie 2016 | Social | 1653 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un individ în vârstă de 23 ani, originar din raionul Nisporeni, a fost reţinut de către angajaţii IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuit de însuşirea ilegală de mijloace financiare de la cetăţeni, prin înşelăciune şi abuz de încredere, sub pretextul perfectării actelor de deplasare şi angajare în câmpul muncii peste hotarele ţării. Deocamdată poliţiştii au primit şi înregistrat plângeri în acest sens, de la 13 persoane, care au achitat mijloace financiare fără a li se oferi serviciile promise de către bănuit.

În cadrul auderilor demarate, individul şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte, declarând că ar fi însuşit de la victime bani în sumă de peste 100 000 lei. Acesta identifica potenţialele victime prin intermediul reţelelor de socializare, cărora le promitea o viaţă decentă peste hotarele ţării, în schimbul tarifelor stabilite pentru perfectarea actelor necesare. Poliţiştii au constatat că acesta ar fi acţionat pe parcursul ultimelor trei luni, acumulând mijloace financiare impunătoare. Totodată, ofiţerii de investigaţii nu exclud faptul că, numărul victimelor este mult mai mare şi solicită în acest context să se adreseze la IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, str. Bulgară 40.

Actualmente el a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie  mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru escrocherii în proporţii mari. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 6 ani.

În această ordine de idei, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să se adreseze instituţiilor autorizate pentru perfectarea actelor necesare, conform legislaţiei în vigoare.