Dovada integrării: un nou festival al homosexualilor, lesbienelor și nu numai… la Chișinău

15:02, 30 martie 2018 | Social | 1584 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O organizație care promovează interesele homosexualilor, lesbienelor, transsexualilor și altora care pretind a avea o altă „orientare” a anunțat că va organiza și în această primăvară „un festival al minorităților sexuale” la Chișinău.

La eveniment urmează să participe, potrivit organizatorilor, ambasadorii Marii Britanii, SUA, Suediei și Olandei. De asemenea la deschiderea paradei vor fi prezenți câțiva deputați ai Parlamentului European.

Manifestările publice LGBT vor începe pe data de 16 mai și ar trebui să se încheie pe 19 mai curent. Participanții la evenimentul celor „de orientare netradițională” vor fi duși pe 17 mai într-o excursie cu autobusele, iar pe 18 mai va avea loc o conferință regională LGBT.

Sâmbătă, 19 mai curent, toată gloata pe care organizatorii speră să o adune în capitala Republicii Moldova va fi scoasă pe străzile municipiului la un marș LGBT.

Organizatorii promit că vor face o declarație specială, dar deocamdată nu divulgă conținutul acesteia.

O altă promisiune este că va fi organizat și un iarmaroc, la care va fi expusă „biblioteca vie a gaylor de vârsta a treia” și multe altele.

Tentativa de acum un an de organizare la Chișinău a unui marș LGBT a provocat puternice tulburări și revolte în Republica Moldova. Mii de cetățeni moldoveni au ieșit la o contramanifestație și au blocat marșul minorităților sexuale.