Două străzi din centrul orașului Orhei au fost reparate capital

10:27, 23 noiembrie 2015 | Social | 1053 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Două străzi din centrul orașului Orhei au fost reparate capital. Este vorba despre str. Livezilor, cu o lungime de 470 metri și str. Orheiul vechi, ce are 510 metri în lungime. Pe lângă partea carosabilă, au fost asfaltate porțiunile destinate circulației pietonilor și instalate borduri noi.

Încă un drum a fost reparat capital în sectorul Lupoaica. Este vorba despre strada Susleni, cu o lungime de 120 metri.

Totodată, în acelaș sector a fost construit un trotuar nou de-a lungul străzii B.P.Hașdeu. Trotuarul are o lungime de 720 de metri. Construcția acestuia a fost decisă de primarul Ilan Șor la cererea localnicilor, care se plângeau pe incomoditatea traversării zonei. Oamenii trebuiau să meargă prin noroi și praf. Problema se agrava și mai mult pe timp de ploaie, când zona devenea o adevărată capcană pentru pietoni.

La fel, în sectorul Slobozia Doamnei a fost asfaltată piațeta de pe str. Alecu Russo cu o suprafața de 1500 m2 și drumul de acces către Grădinița nr.2, cu o suprafață de 1000 m2. Pe 21 noimebrie, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pe piațeta reparată s-au desfășurat manifestațiile dedicate hramului sectorului Slobozia Doamnei.

Suprafața totală a lucrărilor realizate depășește 10 000 m2.

Primarul orașului Ilan Șor, împreună cu Președintele raionului Tudor Golub au tăiat panglica la deschiderea simbolică a acestor obiective. Ei au fost întampinați cu pâine și flori de localnici, care spun că au așteptat ani de zile să le fie făcute drumurile.

Din iulie 2015, în Orhei au fost reparate capital 23 de străzi. Reabilitarea drumurilor este unul din principalele obiective anunțate de primarul Ilan Șor, care a promis că până în anul 2019 toate străzile din Orhei vor fi reabilitate.