Două persoane care au primit vaccinul anti covid de la Pfizer au murit la cateva zile. Norvegia anchetează. Cele două cazuri vin după decesul unei asistente medicale din Portugalia

11:46, 6 ianuarie 2021 | Social | 269 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Două persoane din Norvegia și-au pierdut viața la câteva zile după ce au fost vaccinate împotriva COVID-19. În momentul de față, nu se știe dacă decesele au fost provocate de vaccin sau nu, informează Dnaindia. Informația vine la doar câteva zile după ce în Portugalia, o asistentă medicală a murit după ce a primit serul de la Pfizer.

Autoritățile din Norvegia anunță că persoanele respective au murit la câteva zile după ce au fost vaccinate împotriva noului coronavirus.

„Trebuie să verificăm dacă vaccinul este cauza acestor decese sau este o coincidență că (cele două persoane) au murit la scurt timp după vaccinare”, a declarat Steinar Madsen, șeful Agenției medicamentelor din Norvegia.

Agenția, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică din Norvegia, analizează cauza deceselor.

Madsen a adăugat, de asemenea, că, de vreme ce persoanele în vârstă primesc vaccinul împotriva coronavirusului, este posibil ca decesele să fie „coincidențe”.

După afirmația Pfizer că vaccinul COVID-19 este mai mult de 90% eficient pe baza rezultatelor inițiale ale studiului, câțiva voluntari au spus că au suferit efecte secundare comparabile cu un gripa, unul comparându-le cu „o mahmureală severă”. Dar si socuri anafilactice, așa cum s-a întâmplat în SUA. De asemenea, doi angajați medicali din Marea Britanie, printre primii imunizați cu vaccinul Pfizer, au suferit reacții anafilactice severe.

Norvegia a început vaccinarea populației la sfârșitul lunii decembrie cu vaccinul produs de Pfizer și BioNTech.

Deși companiile Pfizer și Moderna susțin că efectele secundare care pun viața în pericol sunt rare, primele efecte au apărut chiar în primele zile ale lansării vaccinului, după ce doi angajați din domeniul sanitar din Alaska au suferit șoc anafilactic la câteva minute după ce au primit prima doză de vaccin Pfizer.

 

Sursa: https://www.activenews.ro