Cum valorile creştine şi pro-familie cuceresc tot mai mult teren în America Latină şi în ce hău este împinsă România

16:56, 22 februarie 2018 | Social | 2035 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Portalul alianta-familiilor.ro a publicat un articol prin care informează despre producerea unei serii de evenimente în favoarea familiei tradiţionale, în diferite ţări ale lumii. Totodată, în acest material este arătat pericolul ce planează asupra valorilor creştine în România.

„Parlamentul Bermudei a anulat decizia Curţii Supreme din Bermuda, care a decretat un drept la căsătorii homosexuale. Alegerile prezidenţiale din Costa Rica sunt în fază finală, unde ambii candidaţi se pronunţa împotriva căsătoriilor homosexuale. În Taiwan creştinii au demarat un proiect de anulare a deciziei Curţii Constituţionale din Taiwan, dată anul trecut, care a decretat un drept la căsătorii homosexuale. Recent Nigeria, unde sunt mai mulţi protestanţi decât în Germania ori în Marea Britanie, a ruşinat ţările occidentale pentru că promovează o cultură a morţii, avortul şi mai ales suicidul asistat. În Peru, sute de mii de creştini au ieşit în stradă în toamnă, cerând insistent ca Ministerul Educaţiei să nu predea în şcoli ideologia de gen. Sub presiune, guvernul a cedat. La fel în Paraguay, tot în toamna. Dar ştirea probabil cea mai neobişnuită, care e şi frecvent, dar şi cu îngrijorare, discutată în presa occidentală, e proiectul de revizuire a Constituţiei Braziliei, iniţiat anul trecut de creştinii brazilieni, pentru decretarea unui drept la viaţă al copiilor nenăscuţi”, notează portalul Alianţei Familiilor.

Autorii articolului citat subliniază că aceste ţări au în comun faptul că toate sunt din categoria celor în curs de dezvoltare, toate promovează valori morale creştine (în conflict cu „valorile europene”, atât de mult fluturate în presa occidentală) datorită inclusiv influenţei tot mai accentuate a mişcărilor creştinilor evanghelici.

Totodată, din acest material aflăm că mişcarea creştină din aceste ţări îi supără şi chiar îi exasperează pe exponenţii elitei liberale globaliste.

„New York Times e îngrijorat”, este unul dintre inter titlurile articolului. Autorii ne explică că este vorba, în special, despre cazul Braziliei, care îi îngrijorează pe secularişti şi Uniunea Europeana într-un mod aparte. Cauzele sunt evidente: imensitatea geografică şi forţa demografică, care reprezintă o piaţă atractivă. Mai mult, în ultima vreme, Brazilia e tot mai greu de intimidată şi începe să devină tot mai conştientă de influenţa pe care o poate avea la nivel global. În materialul citat mai este menţionat că potrivit Raportului Schuman, publicat pe 13 februarie, „în 2050 Uniunea Europeană şi Marea Britanie vor avea, împreună, doar 500 de milioane de locuitori, în timp ce America Latină va avea 784 de milioane de locuitori, iar America de Nord 433 de milioane”. Astfel, „influenţa Uniunii Europene va scădea, iar cea a Americii Latine şi a Africii va creşte”. Cât priveşte Brazilia, aceasta va avea în 2050 circa 240 de milioane de locuitori, ceea ce va constitui practic jumătate din întreaga populaţie a Uniunii Europe şi Marii Britanii.

Aşa stând lucrurile, nu trebuie să ne mire articolele de genul celui care a apărut pe 17 ianuarie în New York Times, cu un titlu ce denotă neliniştea autorului: A Perfect Marriage: Evangelicals and Conservatives in Latin America. („Un mariaj perfect: evanghelicii și conservatorii Americii Latine”).

Încă o realitate, care îi tulbură pe secularişti şi pe liberalii globalişti este ascensiunea politică a numeroşi exponenţi ai valorilor creştine în America Latină, unii dintre aceştia având şanse reale să ocupe cele mai înalte funcţii de conducere.

„Dar ştirea cea mai îngrijorătoare pentru occidentali este persistența brazilienilor de a interzice avortul. Pe 8 noiembrie 2017 o comisie legislativa a Parlamentului brazilian a adoptat, cu un vot de 18 la 1, un amendament constituţional, care urmăreşte consfinţirea in Constituţia Braziliei a inviolabilităţii dreptului la viață din momentul concepţiei”. Amendamentul are nevoie de sprijinul a două treimi din parlamentarii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. Proiectul constituţional a fost iniţiat de un grup de parlamentari catolici şi evanghelici şi urmează să fie dezbătut în primăvara acestui an”, ne mai informează sursa citată.

Presa occidentală, cităm în continuare, „deja a lansat atacuri agresive la adresa iniţiatorilor, acuzându-i de fundamentalism… Uniunea Europeană a luat şi ea seama şi a ripostat. Anul trecut au început tratative pentru un tratat comercial între Brazilia şi Uniunea Europeană. La insistenţa Suediei, în proiectul tratatului a fost inclusă o clauză care, în cazul ca va fi acceptată, va forţa Brazilia să respecte „drepturile minorităţilor sexuale, identitatea de gen şi drepturile reproductive”. Rămâne să vedem cine va ceda”.

Autorii articolului subliniază, în context, că „Uniunea Europeana şi ONU s-au izbit de un zid, un zid pe care noi îl asemuim Împărătesei de la Miazăzi, care s-a ridicat împotriva seculariştilor care se cred înţelepţi în felul lumii, dar neînţelepţi privind valorile creştine”. 

Ultima parte a materialului este dedicată inchiziţiei din România împotriva creştinilor.

 Și în România exista o mişcare vastă, care se identifică cu mişcarea pro-valori din Lumea a Treia. Suntem noi, cei care promovam valorile creştine, pro-familie, pro-căsătorie şi pro-viaţă. Această mişcare e formată din creştini din toate confesiunile şi grupurile etnice ale României, toate unite de aceeaşi viziune de protejare şi promovare a valorilor creştine şi a libertăţii religioase”, ne mai informează sursa citată şi continuă: „Europa a luat seama de asta, la fel ca mişcarea seculară din România”. S-a întâmplat astfel: „La începutul lunii, CNCD, o instituţie de stat finanţată din banii noştri, a semnat un protocol de colaborare cu mişcarea homosexuală din România, numit „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”. Unul dintre scopurile proiectului este contracararea utilizării abuzive a libertăţii religioase pentru a genera intoleranţă la adresa minoritarilor, inclusiv a „minoritarilor sexuale”.

Daca nu aţi înţeles la prima citire, repetăm: o instituţie de stat din România, CNCD, s-a aliat cu un grup susţinut şi finanţat de Uniunea Europeană, pentru subminarea ori chiar anihilarea libertăţii noastre religioase”, atrag atenţia autorii articolului. Potrivit lor, „CNCD se transformă în institut teologic, care se pretinde a fi capabil să interpreteze Sfintele Scripturi şi să determine care dintre afirmaţiile noastre biblice ori religioase conţin nuanţe de intoleranţă la adresa „minorităţilor sexuale”, precizează autorii.

Tot ei îi îndeamnă pe români să fie conştienţi de faptul că „peste tot în lume, unde căsătoriile homosexuale au fost instituite, libertatea de exprimare, libertatea de conştiinţa şi mai ales libertatea religioasă au fost drastic subminate”.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,