Cum este transportată carnea pe care o cumpărăm de la piață și de ce acte este însoțită

13:51, 28 martie 2018 | Social | 2958 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) au depistat în trafic un automobil plin cu leșuri de animale, destinate să ajungă în vânzare în Chișinău.

Cazul a avut loc azi dimineața în aproximativ la ora 6.00, la intersecția străzii Armenească cu bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală. Atunci când au deschis ușile din spate ale mijlocului de transport, oamenii legii au depistat mai multe leșuri de animale aruncate unul peste altul. Potrivit polițiștilor, carnea era transportată fără acte proveniență și în condiții antisanitare.

„Șoferul a fost documentat și escortat la Inspectoratul de Poliție Centru pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței lor, bărbatul riscă o amendă de la 3 000 la 4500 de lei”, subliniază INP.


Totodată, INP avertizează că înainte de sărbătoarea Paștelui vor fi întreprinse măsuri intensive pe teritoriul țării, pentru prevenirea și combaterea activităților de transportare ilicită de mărfuri.

Cetățenii sunt îndemnați să nu cumpere produse alimentare de origine animală din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,