Concertul de Hramul orașului va avea loc pe mult-lăudata stradă Diordiță

14:46, 12 octombrie 2015 | Social | 1027 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dacă unii locuitori nu au reușit să ajungă pe ’’meleagurile’’ străzii pietonale, vor avea ’’marea’’ ocazie să o facă în data de 14 octombrie, de Hramul Orașului. După ce ziua vinului a fost sărbătorită într-un alt format, și sărbătoarea de ziua orașului a suferit modificări.

Locuitorii capitalei și oaspeții vor fi așteptați la liturghia de dimineață, ulterior vor fi  invitați la standurile preturilor care vor fi amplasate pe bd. Ștefan cel Mare, cu excepția perimetrului Pușkin-Bodoni. Astfel, scena unde urmează să evolueze interpreții va fi instalată pe strada pietonală, colț cu bd. Grigore Vieru.

Locul desfășurării concertului a fost schimbat pe motiv că în Piața Marii Adunări Naționale sunt instalate corturile Platformei DA care protestează împotriva actualei puteri.

Potrivit autorităților municipale, de Hram vor evolua mai mulți interpreți: Orchestra fraților Advahov, Zinaida Julea, surorile Osoianu, Tania Cerga, Cătălin Josan, Cristina Pintilie, Alex Calancea Band, Irina Loghin, Capushon, Guz.

Concertul va începe la ora 17.00.

Primarul capitalei a declarat că în acest an pe străzile din capitală nu vor fi amplasate drapelele naționale.

”Drapelele tradițional amplasate pe străzi nu vor fi amplasate dacă doriți în semn de protest față de tâmpeniile unora.  Râșcani și Buiucani trebuie să aveți măsuri suplimentare de securitate pentru a preveni eventuale provocări. De la ăștia nu știi la ce să te aștepți, nu de alta, dar să nu ne strice ziua’’., susține Chirtoacă.

Anterior, Dorin Chirtoacă anunța-se că în acest an, de la Hramul Orașului, vor lipsi și focurile de artificii.