CNA: Medicii sunt cei mai corupți

10:47, 22 decembrie 2015 | Social | 1639 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Potrivit unui raport realizat de Centrul Național Anticorupție, în prezent sunt cercetați peste 30 de funcționari din domeniul sănătății. Aceștia sunt bănuiți de acte de corupție.

„În cadrul investigațiilor efectuate s-a constatat că ex-ministrul Sănătății în complicitate cu șeful adjunct al Agenției Achiziții Publice precum și șefi ai instituțiilor medico-sanitare publice din țară, conducători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului Instituțiilor Penitenciare, prin depășirea atribuțiilor de serviciu și corupere, au organizat și implementat o schemă de fraudare a 20 de licitații publice de achiziționare a echipamentelor medicale și consumabilelor în valoare de peste 150 milioane de lei, prin includerea în caietele de sarcini a caracteristicilor tehnice a utilajelor reprezentate de un agent economic concret, fapte soldate cu eschivări de la achitarea taxelor vamale și delapidări în proporții deosebit de mari”, scrie în raportul CNA.

Totodată, CNA a constatat că în 2015 moldovenii au dat cea mai multă mită medicilor. Aceasta constituie aproape o treime din mita totală plătită tuturor instituțiilor publice.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,