Cine se află în spatele marșului homosexualilor?

15:45, 19 mai 2018 | Social | 3791 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Manifestația de azi a comunității LGBT a beneficiat de un sprijin diplomatic, financiar și mediatic masiv. Cine susține promovarea toleranței față de practicile sexuale anormale?

Astăzi în centrul Chișinăului a avut loc un marș organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova, împreună cu mai mulți oaspeți din afara țării. Evenimentul a fost asistat de un număr impresionant de reprezentanți ai forțelor de ordine, dotați cu mijloace de intervenție pentru situații de forță majoră. Din fericire, acțiunea a decurs fără excese, însă mai mulți cetățeni care și-au exprimat nemulțimirea față de manifestația respectivă au fost îndepărtați de forțele de ordine. Deocamdată nu se cunoaște numărul personelor care au fost reținute.

O femeie care scanda “Poliția este trădătoare! Vrem copii normali, nu homosexuali!” a fost luată pe sus de un polițist și îndepărtată din preajma zonei în care avea loc acțiuea.

În pofida faptului că sloganul oficial al marșului comunității LGBT a fost “Fără Frică”, atmosfera instaurată astăzi în zona centrală a capitalei a creat impresia unei insurecții militare, iar orice cetățean care ar fi dat semne de nemulțimire era acostat și neutralizat de către reprezentanții forțelor de ordine, dotați cu echipamente speciale.

Cine stă în spate și cât costă “mândria homosexuală

Cu această ocazie, deputatul Bogdan Țârdea a publicat pe contul său de Facebook informațiile legate de acțiunea “Fără Frică”, prin care populația este îndemnată să accepte în calitate de normă toată gama de practici sexuale deviante.

Organizatorul formal al evenimentului este asociația GenderDoc-M, însă adevărații dirijori din spatele acțiuni sunt ambasadorul SUA, James Pettit, cel al Marii Britanii, Lucy Joyce, al Suediei – Signe Burgstaller, reprezentantul ambasadei Olandei în Republica Moldova cu sediul la București.

Sponsorii GenderDoc-M, conform raportului pentru anul 2016 au fost: Sigrid Rausing Trust – 50.339 euro, Civil Rights Defenders- 45.825 euro, Fundația Soros – 125.694, PAS- 4545 euro, TGEU- 9826 euro, RFSL – 32 104 euro, FEM- 10 080 euro, ARTICLE 19 – 12 682 euro.

Bugetul pentru anul 2016 a constituit – 291 095 euro (5 821 900 lei).

Bugetul campaniei Fără Frică – 38 623,00 euro (857.546,80 lei).

Bogdan Țârdea menționează că evenimentul a avut loc cu aprobarea primăriei capitalei, controlate de Partidul Democrat.

Anterior, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, s-a adresat oficial autorităților locale cu solicitatea de a refuza organizației GenderDoc-M desfășurarea marșului pe strada București, în centrul orașului. Această solicitate a fost respinsă.

De asemenea, potrivit deputatului, Ministerul Afacerilor Interne, care a asigurat ordinea publică în timpul manifestației, a primit în ultima perioadă 57 milioane euro din partea UE pentru realizarea unei “reforme profunde”. Printre altele, așa-numita reformă și-a propus ca “polițiștii să învețe să fie amabili și corecți, fiind instruiți în cadrul a tot felul de traininguri și seminare”.

Reflectarea maximă a evenimentului a fost asigurată de portalul Newsmaker, TV8, JurnalTV, PROTV, sic.md, locals.md și Europa Liberă. Deputatul notează că o bună parte dintre acestea sunt sponsorizate de National Endowment for Democracy, European Endowment for Democracy, Fundația Soros, având drept sarcina să mediatizeze pe larg manifestația și să atace dur persoanele care își exprimă dezarcordul cu aceste practici.

Adrian Cazacu

Articole relevante

Absenți la apel. O femeie creștină spune ceea ce alții trec sub tăcere

Un marș FĂRĂ FRICĂ de Dumnezeu

Parada pidosnicilor, triumful imoralității

Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, s-a afișat și în acest an la festivalul homosexualilor