Chirtoacă consideră că singura problemă din transportu public este lipsa wifi-ului în troleibuze

11:10, 16 noiembrie 2015 | Social | 1437 vizualizări | Un comentariu Autor:

Primăria Chișinău planifică să instaleze dispozitive, prin intermediul cărora pasagerii din troleibuze să poată naviga pe Internet. Un asemenea proiect se află pe masa funcționarilor din cadrul Regiei Transport Electric.

Șeful Regiei, Gheorghe Morgoci, a confirmat că acest proiect se află de mai mult timp la primărie, dar urmează să fie întreprinse mai multe acțiuni, inclusiv concursul de selecție a companiei prestatoare de aceste servicii.

Față de acest proiect și-au manifestat interesul companiile Orange, Starnet și Moldtelecom. Urmează să definitivăm proiectul și sper că în viitorul apropiat, în troleibuze vom avea internet”, a declarat Gheorghe Morgoci în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei.

Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a menționat că este necesar ca să fie luate în considerare atât solicitările pasagerilor, cât  și de capacitățile operatorului.

„Desigur că nu vor sta cu laptopuri ca să downloadeze filme, dar cel puțin să nu se întâmple așa că dacă mai mulți călători se conectează – rețeaua nu mai merge. Să fie cel puțin așa cum e în parcurile din Chișinău, sau chiar și mai bine”, a solicitat primarul.

De asemenea, edilul i-a cerut șefului Regiei Transport Electric să vină cu un raport de activitate.

Deocamdată, nici primarul Capitalei și nici șeful Regiei Transport Electric, nu au menționat când aceste dispozitive vor fi instalate în transportul public pentru ca pasagerii să aibă acces gratuit la internet și nici câți bani ar trebui să aloce Primăria din bugetul municipal pentru implementarea acestui proiect.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,