Cei 150.000 de angajați ai Google au fost anunțați că vor fi trimiși în concediu fără plată, dacă nu se vaccinează

10:12, 17 decembrie 2021 | Externe, Social | 328 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Peste 150.000 de angajați ai companiei Google din SUA riscă să fie trimiși în concediu fără plată și concediați, informează CNBC.

Google le-a cerut angajaților să prezinte certificatul de vaccinare până pe 3 decembrie.

După expirarea termenului de 3 decembrie, compania îi va contacta individual pe cei care au ales să nu se vaccineze și îi va avertiza că au până pe 18 ianuarie să se supună.

Cine nu se va supune hotărârii Google, va fi trimis în „concediu administrativ” pentru 30 de zile, apoi „concediu fără plată” și în final, concedierea, precizează sursa citată.

Compania Google a precizat, într-un document, că decizia sa se înscrie în cadrul ordinului lui Joe Biden privind vaccinarea obligatorie sau testarea regulată pentru firmele care au peste 100 de angajați.

Curțile judecătorești au blocat, însă, acest act al președintelui SUA. CNBC a scris luna trecută că peste 600 de angajați au scris și distribuit un manifest prin care au cerut să înlocuiască obligativitatea vaccinării cu o decizie „inclusivă pentru toți cei care lucrează la Google”.

Compania Google, prin siteurile deținute, s-a angajat masiv în susținerea versiunii oficiale privind vaccinarea și pandemia. Deși pretinde că susține libertatea de exprimare, google a cenzurat, inclusiv pe Youtube, persoanele și clipurile care au ridicat semne de întrebare privind măsurile decise de autorități.

Doar canalul R3media a fost sancționat de două ori în ultimele luni: un video al senatorului american Rand Paul și un clip cu legenda australiană Pat Cash, au fost șterse de pe Youtube.

Sursa: https://r3media.ro