Bradul de Anul Nou va fi mai modest în acest an

12:35, 23 noiembrie 2015 | Social | 1545 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

 

Autoritățile municipale recunosc că din cauza protestelor, bradul de Anul Nou va fi mai modest în acest an, comparativ cu anii precedenți. Pomul de crăciun în acest an nu va fi instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, însă lângă Arcul de Triumf, a declarat luni primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Și asta pentru că, deja de câteva luni,  tradiționalul loc unde era amplasat bradul este ocupat de protestatari.

Astfel, angajaţii administrației locale intenționează să aleagă un brad care crește lângă Arcul de Triumf și să-l împodobească, transformându-l în principalul brad de Crăciun al capitalei. În prealabil, vor fi efectuate calcule pentru a clarifica dacă arborele va suporta greutatea ghirlandelor și podoabelor. Dacă se va ajunge la concluzia că bradul este prea mic, atunci primăria ar putea aduce și instala acolo un alt arbore.

Administrația municipală nu intenționează să renunţe nici de orășelul de iarnă, dar el nu va fi inaugurat pe data de 1 decembrie, așa cum s-a întâmplat loc până acum, ci mai târziu.