Boală rară post-covid la copii

11:17, 8 februarie 2021 | Externe, Social | 141 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mulți copii britanici sunt spitalizați în fiecare săptămână cu o boală rară care se dezvoltă la câteva săptămâni după infectarea cu noul coronavirus, potrivit The Guardian.

Până la 100 de copii sunt spitalizați în fiecare săptămână în Marea Britanie cu sindrom inflamator multisistem (MIS-C sau PIMS), relatează The Guardian.

Medicii consideră PIMS ca fiind un sindrom post-Covid care se dezvoltă la unul din 5.000 de copii la aproximativ o lună după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, cu sau fără simptome.

Simptomele acestei boli includ erupții cutanate, o temperatură de până la 40° C, precum și tensiune arterială foarte scăzută, dureri abdominale sau diaree în cele mai severe cazuri.

Creștere puternică a internărilor faţă de primul val

De asemenea, potrivit cotidianului britanic, numărul internărilor în terapie intensivă din cauza bolii a crescut considerabil în comparație cu situaţia din primul val al epidemiei. Astfel, spitalele au internat până la 100 de copii pe săptămână în timpul acestui al doilea val, față de aproximativ 30 pe săptămână în aprilie 2020.În același timp, medicii pediatri au constatat că 75% dintre copiii cei mai afectați de PIMS erau negri, asiatici sau aparţinând altor minorități etnice. Aproape patru din cinci copii afectați au avut anterior o stare bună de sănătate.

Sursa: https://sputnik.md