Bebeluși vaccinați din greșeală cu serul Pfizer, spitalizați cu dureri, febră și vărsături

09:45, 10 decembrie 2021 | Externe, Social | 282 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O asistentă medicală din Sao Paolo a vaccinat din greșeală o fetiță de două luni și un băiat de patru luni cu vaccinul Pfizer COVID-19 în loc de vaccinul combinat împotriva difteriei, tusei convulsive și hepatitei. După aceea, bebelușii au avut febră, vărsături și dureri și au fost amândoi spitalizați, informează Health Impact News.

Asistenta care a efectuat vaccinarea a fost concediată și o anchetă este în curs de desfășurare.

Greșeala șocantă a fost raportată pentru prima dată de mass-media și confirmată oficial duminică de autoritățile locale din municipalitatea Sorocaba din statul brazilian Sao Paulo.

La scurt timp după ce s-au întors acasă, bebelușii au făcut febră mare, au vomitat și au refuzat să bea lapte. Medicamentele care le-au fost administrate nu au reușit să le îmbunătățească starea.

Cele două mame, Ana Cláudia Viello și Kethilyn Monteiro Da Silva, au fost contactate apoi de secretarul pentru sănătate din Sorocaba, Vinicius Rodrigues, care le-a informat că s-a făcut o greșeală și copiii au fost injectați cu vaccinul Pfizer COVID-19.

(Mama unuia dintre bebeluși, intervievată de postul SBT)

Ana Cláudia Viello a declarat:

„Știu că toată lumea face greșeli, dar o astfel de greșeală este inacceptabilă. Nu vreau să o pedepsesc pe asistentă, dar vreau ca acest incident să servească drept avertisment pentru alți medici și alte mame: spuneți-le să verifice de două ori ce le dau copiilor voștri.”

Bebelușii sunt internați în spitalul local Gpaci și nu se vor putea întoarce acasă pentru o perioadă de timp. Autoritățile locale au contactat Pfizer și li s-a spus că copiii trebuie monitorizați în următoarele 10-15 zile.

(Unul dintre bebelușii vaccinați din greșeală)

Fetița și băiatul sunt acum testați la fiecare 48 de ore, fiindu-le prelevate probe de sânge și efectuându-se examinări cu ultrasunete și EKG.

Sursa: https://www.activenews.ro