Arest sau amendă, pentru șoferii care refuză testul de alcoolemie

12:53, 20 octombrie 2015 | Social | 1970 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Șoferii care refuză să treacă testul alcoolscopic ar putea fi sancţionaţi cu o amendă de până la 1.200 lei sau cu arest de până la 15 zile. Astfel de prevederi, oamenii legii doresc să le includă în Codul Contravenţional. Potrivit reprezentanților Inspectoratul Național de Patrulare acest lucru ar responsabiliza mai mult șoferii și va contribui la diminuarea accidentelor rutiere din causa conducătorilor auto, care se urcă băuți la volan.

Conform datelor Inspectoratul Național de Patrulare, șoferii continuă să urce în stare de ebrietate la volan, chiar dacă Codul Contravențional și cel Penal prevăd sancțiuni aspre pentru șofatul în stare de ebrietate prinși la volan.

Potrivit  CC șoferul riscă o amendă de până la 3000 lei și privarea de dreptul de a conduce de la 2 la 3 ani, ian conform CP șoferul riscă o amendă de până 10.000 lei și privarea de dreptul de a conduce pe un termen de la 3 la 5 ani.  

În primele nouă luni ale acestui an, peste 2.620 de conducători auto în stare de ebrietate au fost prinși la volan.  Aproape 60 la sută dintre aceștia au fost privați de dreptul de a conduce autovehicule pe un anumit termen.

Cele mai grave accidente rutiere, potrivit poliției, se produc din cauza consumului de alcool care duce la un comportament necorespunzător pe traseu, soldate ulterior cu răniți și chiar decese.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,