Apă Canal Orhei a încheiat lucrările de reparație de la stația de epurare orășenească

13:25, 17 decembrie 2015 | Social | 1172 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Întreprinderea Apă Canal Orhei a încheieat lucrările de reparație, efectuate pe parcursul ultimelor 2 luni, la stația de epurare orășenească. Mai exact, a fost reparat capital un decantor primar ce efectuează curățirea mecanică a apelor reziduale.

u fost demontate țevile uzate, scuturile reflectoare, jgheabul de distribuție a apei și camerele de flotaţie. Aceste piese au fost înlocuite, la fel ca și țevile centrale, deflectorul, limpezitorul și conductele de evacuare a apei.

Stația de epurare a apelor reziduale din Orhei a fost dată în exploatare cu 39 de ani în urmă, iar acestea sunt primele lucrări de reparație capitală efectuate pe decantor primar.

“Procesul tehnologic existent nu asigura epurarea mecanică și astfel afecta procesele bilogice și treptele următoare de epurare a apei. Prin urmare scădea eficiența și productivitatea. Acum apa prelucrată este mult mai curată”, spune directorul Apă Canal Orhei, Victor Perțu. Directorul întreprinderii a mai spus că pentru anul viitor sunt planificate lucrări de reparație a încă două decantoare primare, a laboratorului de canalizare și celui de apeduct.

În stația de epurare Orhei sunt canalizate apele uzate din stația de pompare, fabrica „Orhei-Vit” și casa-internat din Orhei. După epurare și dezinfectare, apele prelucrate sunt evacuate în râul Răut.