A fost creat implantul wireless pentru creier. Este de dimensiuni foarte mici și se încarcă din exteriorul corpului

21:35, 2 februarie 2021 | Social | 142 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cercetătorii de la Institutul avansat de știință și tehnologie din Coreea de Sud (KAIST) au inventat un implant wireless pentru creier, controlat de smartphone, care poate fi reîncărcat fără fir din exteriorul corpului, potrivit Sciencedaily.

https://www.sciencedaily.com
Acesta permite manipularea pe termen lung a circuitului neuronal fără a fi nevoie de operații periodice perturbatoare pentru a înlocui bateria implantului. Oamenii de știință cred că această tehnologie poate ajuta la descoperirea și tratarea tulburărilor psihiatrice și a bolilor neurodegenerative, cum ar fi dependența, depresia și Parkinson.
Dispozitivul este construit din polimeri ultra-moi bio-compatibili pentru a oferi compatibilitate pe termen lung cu țesutul. Echipat cu LED-uri de dimensiuni micrometrice (echivalent cu dimensiunea unui bob de sare) montate pe sonde ultra-subțiri (grosimea unui fir de păr uman), poate manipula fără fir neuronii țintă din creier folosind lumina.

Acest studiu, condus de profesorul Jae-Woong Jeong, este un pas înainte față de dispozitivul neuronal de implant montat pe cap, dezvoltat în 2019. Această versiune anterioară ar putea furniza în mod nedefinit mai multe medicamente și tratament de stimulare a luminii fără fir prin utilizarea unui smartphone.
Cercetătorii consideră că această tehnologie de implant cerebral poate duce la noi oportunități pentru cercetarea creierului și intervenții terapeutice pentru tratarea bolilor din creier și din alte organe.

Sursa: https://www.activenews.ro