ȘOCANT: Statul Washington a legalizat transformarea corpurilor umane în îngrășământ: motivarea procedeului întrece orice imaginaţie

12:24, 27 mai 2019 | Actual, Externe | 1127 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Statul Washington, situat în nord-estul Statelor Unite, a devenit primul stat american care a legalizat transformarea rămăşiţelor umane în compost, în vederea hrănirii solului.

Legea a fost promulgară marţi de către guvernatorul statului Jay Inslee, un candidat la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, care îşi concentrează campania asupra protecţiei mediului şi luptei împotriva modificărilor climatice. Legea urmează să intre în vigoare în mai 2020.

Această practică – a unei ”reduceri organice naturale” – este o alternativă a îngropării sau incinerării, afirmă Katrina Spade, fondatoarea Recompose, o societate cu sediul la Seattle care se pregăteşte să o comercializeze.

Ea răspunde problemei spaţiului disponibil în vederea înhumărilor clasice, în contextul unei reduceri a terenurilor. Iar ea permite evitarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi consumului de energie prin incinerare.

Procesul adaptează, la nivelul corpului uman, metode folosite de mult timp de către fermieri în privinţa carcaselor de cai şi alte animale.

Corpurile urmează să fie acoperite cu bucăţi de lemn şi depuse într-un container hexagonal, care să faciliteze procesul de descompunere naturală, prin crearea unui mediu favorabil acţiunii microbilor şi bacteriilor. După 30 de zile, familiile defuncţilor urmează să recupereze 0,65 metri cubi de pământ fertil.

Acest proces face parte dintr-o schimbare rapidă a mentalităţii cu privire la corpul defuncţilor. Potrivit unui studiu comandat în 2018 de Asociaţia naţională a antreprenorilor în pompe funebre, un american din doi se declară interesat de o gestionare compatibilă ecologic a corpului său după moartea sa.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,